Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 29.12.2022 tarihli genel kurul toplantısında, öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilecek alanlarda örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon eğitiminin verilebileceğine ilişkin karar almıştır. Karar kapsamında aralarında Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün de olduğu birçok farklı lisans programı örgün eğitim ve öğretim süresi içinde pedagojik formasyon örgün eğitimi alabilecektir.

Bu kapsamda YÖK, formasyon eğitimi derslerinin üçüncü yarıyıldan itibaren verilebilmesine karar vermiştir. Alınan karar kapsamında bölümümüz 2. ve 3. Sınıf öğrencileri formasyon eğitimine başvurabilecektir. Başvuruların ekte bulunan dilekçenin doldurulması suretiyle 20.11.2023 tarihine kadar Arş. Gör. Dr. Tahsin Eren Sayar’a teslim edilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerimizin bilgilerine sunarız.

Dosya Adı