ÖĞRENCİLERİMİZ TURKUVAZ MEDYA GRUBU’NA TEKNİK ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

Yalova Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Yeni Medya ve İletişim bölümü ikinci sınıf öğrencileri Turkuvaz Medya Grubu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

 

Yeni Medya ve İletişim bölümü ikinci sınıf öğrencilerden oluşan 35 kişilik grup, Turkuvaz Medya Grubu’nun İstanbul Eyüpsultan’da bulunan merkezini ziyaret etti.

Yeni Medya ve İletişim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Gökhan Genel’in öncülüğünde düzenlenen gezide, öğretim elemanları Arş. Gör. Dr. Tahsin Eren Sayar, Öğr. Gör. Dr. Banu Sayar ve Arş. Gör. Demet Yalçın da öğrencilere eşlik etti.

Reji ve haber merkezini gezerek uzman isimlerden meslekle ilgili bilgi alan öğrenciler, Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki televizyon kanallarında çalışan program sunucuları ve ünlü spor yorumcuları ile tanışma fırsatı buldular.

Ardından ATV, A Haber,  A News, A Para, A Spor ve Vav TV’nin stüdyolarını gezen öğrenciler, stüdyolarda kullanılan kamera, ışık, prompter gibi profesyonel ekipmanları ve dekorları incelediler.

Öğrenciler, Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki tüm istasyonları ziyaret ettikten sonra Vav Tv’de Hasan Basri Karadeniz’in sunduğu ve Şair-Yazar Hayati İnanç’ın konuk olduğu Gençlerle Baş Başa programına katılarak başından sonuna kadar canlı yayın sürecinim tüm aşamalarına şahit oldular.

 

“Çok Faydalı Bir Program Oldu”

Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencilerinden Melda Esen geziye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir yılı aşkın süredir bölümde aldığımız derslerin birçoğunun uygulama sahasına birebir şahit olduk. Sınıf arkadaşlarım ve benim için oldukça faydalı bir program oldu. Bu anlamda misafirperverliklerinden dolayı Turkuvaz Medya Grubu’na ve etkinliği organize eden hocalarımıza teşekkür ederim. Mesleğe dair soru işaretlerimizin karşılık bulduğu bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.

Meslek profesyonelleri ile bir araya gelmenin kariyer yolculuklarında önemli bir eşik olduğunu ifade eden öğrencilerden Muhammed Emirhan Bukan, “Bu tür teknik geziler gelecek hedeflerimizi daha gerçekçi şekillendirebilmemiz adına çok faydalı oluyor. Bu anlamda Turkuvaz Medya Grubu çatısı altında ziyaret ettiğimiz reji ve stüdyolar ile inceleme şansı bulduğumuz teknik cihazlar, bizim bakış açımızı etkiledi. Özellikle teknolojik ilerlemenin büyük bir hızla gerçekleştiği iletişim sektöründe, dünyadaki trendleri yakalayabilmek için meslek temsilcilerine ve büyük medya gruplarına gerçekleştirilen ziyaretleri oldukça önemsiyorum” şeklinde konuştu.